Кинески производител на млазници SMT

Што е SMT млазници?

Млазницата SMT е суштинска компонента на машината за поставување. Ги собира компонентите со контролирање на вакуумската адсорпција во млазницата и потоа го користи воздухот што дува за да ги постави компонентите што се апсорбираат на млазницата на одредената позиција на плочката.

smt-млазница-избери-и-мести
JUKI-Млазници

Марки на млазници

Panasonic, FUJI, JUKI, YAMAHA, SAMSUNG/ Hanwha, ASM, Mirae, I-PULSE, SAMYO, HITHACHI итн.

Спецификации на млазницата

Секоја млазница може да собере и постави само специфичен тип на компонента, а моделот на млазницата и големината на компонентата се пропорционални.

За стандардните компоненти (1206, 0805, 0603, 0403, 0201, SOT, SOIC, QFP, BGA, итн.), спецификациите на млазницата се во основа стандардни. Земете го Samsung SM како пример, компонента 0805 до млазницата CN065, компонентата 0603 до млазницата CN040 ​​итн. Се разбира, некои специјални компоненти треба да се приспособат.

PS: Подолу е споредба помеѓу метричките и царските кодови за електронската компонента.

Слика од екранот 2022-10-24 11.41.54

Материјал и карактеристика на млазницата

1. Врв на тефлонска млазница: Тефлонските млазници се силни и долготрајни, но лесно се обезбојуваат.
2. Керамички врв на млазницата: Керамичкиот врв на млазницата никогаш нема да побеле, но е исклучително кршлив и лесно се крши. Користете со претпазливост за да спречите или минимизирате кршење.
3. Челичен врв на млазницата: издржлив, лесен за користење, никогаш белузлав, но премногу скап и неефикасен.
4. Врв на гумената млазница: кога површината на компонентите е нерамна или материјалот е леплив, гумената млазница е соодветна; сепак, животниот век на гумената млазница е краток, па затоа се препорачува да купите дополнителни гумени врвови за млазницата. Кога пластичната млазница ќе се истроши, корисникот може да ја замени директно.

Облик на млазницата

Вшмукувачката млазница има различни форми, вклучувајќи квадратна дупка, тркалезна дупка, V жлеб, итн. сепак, некои се направени во издолжени млазници за вшмукување и жлебовите што се протегаат во материјалот се рамно извлечени, додека други се направени во облик на грб врз основа на работ на материјалот. Користете рамни површини на двата краја, а ако средината е нерамна, направете мост. Некои материјали се лепливи и тешко се поставуваат, така што ѕидот на вшмукувачката млазница треба да се жлеб или да се создаде пластична глава.

Како експерт за SMT решенија, RHSMT е специјализиран за производство на стандардни и прилагодени SMT млазници. Нашите висококвалитетни, исплатливи производи се извезуваат низ целиот свет и им се допаѓаат на многу клиенти!

SAMSUNG-млазница-CN140-J9055256A(2)
FUJI-NXT-H01-H02-H02F-1,8mm-млазница-AA8LW08(4)
FUJI-NXT-H24-0,7mm-млазница-R047-007-035--2AGKNX003100(3)
Panasonic-Nozzle-235CSN-N610119485AB(1)

Време на објавување: мај-27-2022 година
//